Kennisplatform over betonconstructies

Dorien Staal nieuwe voorzitter Betonvereniging

do 30 jan 2020

Sinds 17 december is Dorien Staal de nieuwe voorzitter van de Betonvereniging. Zij volgt daarmee Ton Buijink op, die wegens een andere baan afscheid heeft genomen van zijn werkzaamheden in het bestuur.

Lees ook het interview ‘Op zoek naar verbinding’ met de redactie van Cement uit 2018, waarin Dorien Staal vertelt over haar carrière en haar drijfveren.   

Moderne betonvrouw

Dorien Staal combineert de rol als bestuursvoorzitter met haar werk bij Voorbij Prefab, waar zij sinds 2016 algemeen directeur is. Voorbij Prefab, onderdeel van TBI, is een innovatieve producent van duurzame prefab betonproducten in een geautomatiseerde en gerobotiseerde fabriek in Amsterdam. Daarvoor heeft zij via diverse werkervaringen opgedaan in de bouwsector.

Bijdragen aan grote uitdagingen

Waarom gaat Dorien deze uitdaging als voorzitter aan? “Het mooie aan de Betonvereniging is dat het een brede vertegenwoordiging heeft, waar diverse bloedgroepen bij elkaar komen binnen de eigen sector. Daarnaast staan we als betonsector voor grote uitdagingen, daar wil ik ook wat aan gaan bijdragen. En ik merk bijvoorbeeld dat het binnen de bouw nog geen vanzelfsprekendheid is om veel kennis te delen. Als ik daar iets in kan bijdragen in verandering van deze cultuur, dan doe ik dat graag.” Dorien wil niet vanaf de zijlijn staan roepen of meekijken. “Als ik ergens wat van vindt, dan wil ik ook mijn nek uitsteken om er een bijdrage aan te leveren.”

Verbinding

Beweging creëren via verbinding, dat is wat Dorien het liefste doet. De verschillende werelden binnen de sector bij elkaar brengen, perspectieven delen en mensen in beweging brengen. “Zonder verbinding komt kennisdeling niet tot zijn recht” onderbouwt Dorien haar passie om bij te dragen aan het kennisplatform dat de Betonvereniging is. Dorien benadrukt daarbij dat het belangrijk is om de leden en potentiële leden, zoals studenten, emotioneel te binden, waardoor je als Betonvereniging een hoge gunfactor creëert. “Ik vind het knap hoe de Betonvereniging dat al 92 jaar doet. Wij zijn in die zin slechts een passant, maar de vereniging gaat door. De stabiele factor!”

Nieuwe columnist Cement

In 2020 zal Dorien Staal ook een vast gezicht worden van Cement. Gedurende een jaar zal zij de column in het vakblad voor haar rekening gaan nemen. Doriens eerste column zal te lezen zijn in nummer 3.

CV Dorien Staal

Ervaring
2016 - heden: Algemeen directeur, Voorbij Prefab
2009 - 2015: Diverse HR en verandermanagement functies, BAM
2009 - 2010: Managing Partner, Lodiers & Staal
2005 - 2008: Managing Consultant, Ranger Consulting
1997 - 2005: Sales Manager Netherlands, SCIA Nemetschek

Huidige nevenactiviteiten
2019 - heden: Bestuurslid / Voorzitter, Betonvereniging
2018 - heden: Bestuurslid, Netwerk Conceptueel Bouwen
2015 - heden: Rolmodel, VHTO

Opleiding
1990 - 1997: Bouwkunde, Constructief Ontwerpen, TU Eindhoven

Reacties

Copyright 2020 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren