Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

De constructeur en communiceren

Cementlezing 2009 8 februari 2009

Op donderdag 19 maart vindt alweer de vijfde Cement-lezing plaats, georganiseerd door het vakbladCement. Als abonnee van Cement kunt u deze lezing gratis bijwonen. De lezing wordt dit jaar verzorgd door Hans Ramler. Tijdens deze lezing gaat hij in op één van zijn favoriete onderwerpen: de constructeur en communiceren.

Iedereen kent het verschil tussen ?gelijk hebben en gelijk krijgen?. Veel technici en dus ook constructeurs kennen dit verschil maar al te goed. De wereld wordt door een technicus vaak geanalyseerd met het gevoel het gelijk aan zijn zijde te hebben. De tragiek van een technicus is dat hij niet in staat is om zijn abstracte analyse voor niet-technici begrijpbaar te maken. Niet-technici zijn echter zeer goed in staat om volkomen onlogische redeneringen op een hele begrijpelijke manier te vertellen. Daarom zie je zo weinig technici in de politiek.

 

Ir. J.P.G. (Hans) Ramler is sinds 1 januari 2008 directeur van BAM Wegen bv en was daarvoor ruim 20 jaar werkzaam in de constructieve beton- en waterbouw in binnenen buitenland. Hij heeft als constructeur aan grote projecten meegewerkt, zoals de Storebaeltbrug in Denemarken, diverse tunnels in Nederland, kademuren en aanlegsteigers in Zuidoost Azië en de HSL Zuid.

 

Achtergrond Cement-lezing

De Cement-lezing is een initiatief van het vakblad Cement, vakblad over betonconstructies. Deze lezing wordt jaarlijks gehouden door een daartoe uitgenodigd constructief ontwerper. In voorgaande jaren spraken achtereenvolgens Rob Nijsse (ABT Advsieurs), Joop Paul (Arup), Jan Versteegen (Pieters Bouwtechniek) en Remko Wiltjer (IMd Raadgevende Ingenieurs).

 

Cement-lezing gratis bijwonen? Schrijf u nu in!

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren