Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Artikelen

De conceptwoning van de toekomst

De jonge constructeur Sanne Froukje de Haan - 8 januari 2022

In deze rubriek maken we kennis met Sanne Froukje de Haan. Zij deelt haar ervaring als innovatiemanager van een team dat een nieuw woonconcept ontwikkelt bij BAM.

Over ir. Sanne Froukje de Haan

Leeftijd: 30 jaar
Opleiding: TU Delft, Building Engineering and Structural Design
Afstudeerproject: Blast response of glass facades: Retrofit for blast effect mitigation in the event of a terrorist bombing attack
Werkgever: BAM
Functie: innovatiemanager
Werkzaam sinds: 2016
Baan gekregen door: stage bij BAM International op Kilimanjaro Airport
Belangrijk in ontwikkeling: Niels Scholten (mentor), Baris Can Düzgün en Liselotte Koppenol (buddy’s), Willem Otter en Dasja Wickenhagen (leidinggevenden) en Rob Nijsse (inspiratiebron)
Eerste project: 3D-geprinte beton fietsbrug in Gemert
Rol bij eerste project: managementtraineeship

Mijn mening

Hoe ontwikkel jij je in je vak?

Hoewel ik ontzettend heb genoten van mijn studie, voelde ik al snel dat ik het vak constructeur niet zou gaan uitoefenen. Uiteindelijk bepaalt je persoonlijkheid, meer dan wat dan ook, waar je echt goed in wordt. Ik ben een generalist en geen specialist. Daarom koos ik om, na een geweldige stage op Kilimanjaro Airport, het managementtraineeship van BAM te gaan volgen. Tijdens dit traineeship ben ik vier keer in het diepe gesprongen om me te verbreden. Daarna ben ik aan de slag gegaan als innovatie- en tendermanager bij BAM Bouw en Vastgoed Nederland. De functie is dynamisch en veelzijdig, en dat is top voor mij. Ook mijn volgende stap zal een verbreding zijn. Ik wil mijn bedrijfskundige kennis vergroten om succesvol te kunnen zijn op een managementpositie.

Wat zijn voor jou de belangrijkste kenmerken van de ideale werkgever?

Net als de meeste van mijn generatiegenoten vind ik het belangrijk dat een werkgever een heldere visie heeft op duurzaamheid, en daarmee een niet geringe bijdrage levert aan het oplossen van de klimaatcrisis. Ik ben er trots op dat BAM de eerste Cobouw-onderscheiding heeft gewonnen als duurzaamste bouwbedrijf van 2021. Ik probeer zelf bij te dragen door mee te schrijven aan de duurzaamheidsstrategie voor 2023. 

In mijn eerste werkjaren was ik gefascineerd door prestigieuze projecten als de Hyperloop en de Zalmhaventoren. Nu ik een tijdje in de woningbouw werk, ben ik tot het inzicht gekomen dat mijn hart niet per se harder gaat kloppen van de techniek, maar meer van de invloed van wat we bouwen op het dagelijks leven van mensen. Dit inzicht zal ik zeker meenemen bij het overwegen van een andere baan. Tenslotte word ik het gelukkigst van autonomie en creativiteit in mijn werk. Mijn toekomstige werkgever moet dit kunnen bieden. En wie weet word ik het wel zelf!

Gebruik je creatieve vermogen om je opdrachtgever zo goed mogelijk te helpen

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Cement en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2022. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren