Kennisplatform over betonconstructies

Chloride-indringing 3D-geprint beton
Onderzoek naar de invloed van de laagopbouw op chloride-indringing en levensduur
Jolien Van Der Putten, Melissa De Volder, Philip Van den Heede, Geert De Schutter, Kim Van Tittelboom

woe 23 september 2020
artikel

Hoewel het 3D-printen van beton veel voordelen biedt, is het ook belangrijk enkele kritische punten ten aanzien van de levensduur in acht te nemen. Door de niet-uniforme verdeling van de poriën in geprinte betonelementen neemt bijvoorbeeld het risico op chemische aantasting door chloride-indringing significant toe. Aan de Universiteit Gent is onderzoek gedaan naar de invloed van de laagopbouw op deze chloride-indringing.

Bron

Dit artikel is een vertaalde bewerking van de paper 3D printing of concrete: the influence on chloride penetration van J. Van Der Putten, M. De Volder, P. Van den Heede, G. De Schutter en K. Van Tittelboom (allen Universiteit Gent, Laboratorium Magnel-Vandepitte). De paper is geschreven voor de RILEM-conferentie Digital Concrete`2020. Deze conferentie is georganiseerd door de TU Eindhoven en vond digitaal plaats van 6 tot 9 juli 2020. De bewerking is gedaan door ir. Jacques Linssen (Aeneas Media / redactie Cement).

Volledige
artikel lezen?
het volledige artikel is gratis beschikbaar
voor onze leden. Nog geen lid? meld je
aan bij ons netwerk.

Reacties

xMet het invullen van dit formulier geef je Cement en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord

Copyright 2020 Aeneas Media

Nieuwste ontwikkelingen software!

Meld je aan voor de online Softwaredag op 28 oktober. Gratis voor Cement-leden!

Aanmelden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren