Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Artikelen

Cementfabriek wordt 'festivalhogeschool'

Roskilde Festival Folk Højskole in Roskilde, Denemarken Kirsten Hannema - 5 december 2021

In de Deense stad Roskilde hebben architectenbureaus MVRDV en COBE een cementfabriek uit de jaren 60 getransformeerd in een onderwijsgebouw voor de Roskilde Festival Folk Højskole. Door de betonnen draagconstructie van de hal te hergebruiken, bleven het industrieel erfgoed en de 'ruige' sfeer behouden, en is de CO2-footprint van het project beperkt. De nieuwe gevel, gemaakt met prefab-betonnen sandwichpanelen, is een hedendaagse kopie van de oude.

Hergebruik

De bestaande fabriekshal, 42 bij 35 m, 7 m hoog, is opgebouwd uit betonnen kolommen en liggers op een grid van 6 x 7 m2. Zich bewust van de impact die de productie van nieuw beton op het klimaat heeft, en de goede, robuuste kwaliteit van de bestaande draagconstructie, was hergebruik daarvan voor de architecten een logisch uitgangspunt voor het ontwerp. Het industrieel erfgoed blijft behouden, terwijl de CO2-footprint van het project tot een minimum wordt beperkt. Het behouden van de betonconstructie met zijn ruige uitstraling was bovendien belangrijk om de informele sfeer te creëren die past bij het vrije, creatieve onderwijs, dat aansluit bij de traditie van het internationaal bekende Roskilde Festival.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Cement en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2022. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren