Kennisplatform over betonconstructies

Cement viert 70-jarig jubileum met nieuwe vormgeving

di 23 apr 2019

Cement is jarig en dat vieren we! Onder meer met een nieuwe vormgeving. Het vakblad heeft nu een nieuw, fris en eigentijds uiterlijk, waar we zelf heel blij mee zijn.

Om de zoveel jaar is een magazine toe aan vernieuwing. Zo ook Cement. Sinds de oprichting in 1949 heeft het vakblad zes keer een metamorfose ondergaan: in 1959, 1967, 1974, 1993, 1999 en 2008. Het 70-jarig jubileum is een mooi moment voor een volgende restyling.

Eigenlijk is alleen het herkenbare logo gebleven. Voor de rest een volledig nieuw jasje: een nieuwe lay-out met meer geclusterd beeldmateriaal, een nieuw kleurenpalet, nieuwe lettertypes, een nieuw formaat en nieuw papier. Alle artikelen, rubrieken en andere onderdelen van het vakblad hebben een nieuw gezicht gekregen en ook de cover is compleet vernieuwd. Zo is Cement weer helemaal van deze tijd en klaar voor de toekomst!

Inhoud blijft

Vorm is heel belangrijk, maar het draait bij Cement natuurlijk vooral om de inhoud. En hoewel we daar voortdurend heel kritisch op zijn, en hoewel we die inhoud in de loop van de tijd bijsturen, hebben we nu geen directe aanleiding gezien die aan te passen. Recent nog hebben we het redactiestatuut nog eens flink onder de loep genomen en geconcludeerd, mede op basis van wat we van u teruggekoppeld krijgen, dat het qua inhoud eigenlijk niet zo veel anders moet. Cement blijft dus synoniem aan betrouwbare, inhoudelijke en technische kennis over betonconstructies. Kennis waarmee je je vak beter kunt uitoefenen.

In het jubileumnummer wijkt die inhoud overigens wel iets af van wat u gewend bent. Dit keer staat Cement vol met interviews en visies over het constructeursvak, ontwikkelingen in de bouw en het materiaal beton. Alle artikelen van dit nummer staan online.
Maar zie dit eerste nummer in de nieuwe vormgeving inhoudelijk als een uitzondering. Volgende keer duiken we gewoon weer de techniek in!

Gratis proefexemplaar

Nog geen lid en benieuwd hoe het vakblad er in het echt uitziet? Vraag dan nu een gratis proefexemplaar aan. Stuur een mail naar abonnementen@aeneas.nl. Of bekijk de mogelijkheden om lid te worden.

Reacties

SWHHiN VAN BOXTEL - SWHHiN 02 mei 2019 20:42

Gratis proefexemplaar aanvraag. Bvd Cor Gehrelslaan 52 5626HB Eindhoven

Copyright 2020 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren