Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Blogs

Kwaliteitsborging

Afgelopen zomer mocht ik met mijn gezin een reis door China maken. Met groeiende verwondering zag ik dat in ieder dorp en iedere stad grote aantallen hoge appartementengebouwen uit de grond gestampt worden. Rust kent men daar niet. Ook in de vakantieperiode wordt gewoon door gebouwd. Verdieping na verdieping verrijst in hoog tempo. Als ik rijk had willen worden had ik tien jaar terug aandelen in een Chinees bouwbedrijf moeten nemen. Zo'n snelle bouwproductie maakt jaloers. Of niet?

Op afstand ziet het er allemaal heel goed uit. Maar als je de gebouwen van dichtbij gaat bekijken, dan blijkt dat er nogal wat aan mankeert. En dan heb ik het alleen nog over de buitenkant: afbouw en installaties. De kwaliteit van de constructie kan ik niet beoordelen. Dan bouwen we in Nederland nog zo slecht niet. Al mopperen we heel wat af met elkaar over de kwaliteit van onze bouw.  

Op dit moment worden er felle discussies gehouden bij constructeurs en constructieve toetsers van het publieke bouwtoezicht over het voorstel voor de 'Wet kwaliteitsborging voor het bouwen'. In juni is de consultatieversie

ir. Johan Galjaard

Voorzitter VNconstructeurs

Verwante berichten

Reacties

Renda ©2022. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren