Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Betonhuis publiceert informatiebladen tegen verspreiding corona

1 april 2020

Betonhuis heeft informatiebladen gepubliceerd met advies voor medewerkers en werkgevers van betonproductenfabrieken en betoncentrales om verspreiding van het coronavirus in de betonindustrie te voorkomen.

Met dank aan de Ibero-Amerikaanse federatie FIHP, de Europese federatie ERMCO voor stortklaar beton en enkele leden van de KAM-commissie Betonhuis worden specifieke voorzorgsmaatregelen in de betonindustrie onder de aandacht gebracht. 

Informatieblad voor de medewerker
In het informatieblad voor medewerkers staan aanbevelingen die gezondheidsautoriteiten, veiligheidsorganisaties en werkgevers in de betonindustrie wereldwijd aanhouden om de bouwproductie op gang te houden en besmettingsrisico’s te beperken. "Hierin volgen we nauw de actuele ontwikkelingen en de maatregelen van het RIVM", aldus Annemiek Houtman.
Het informatieblad voor medewerkers is hier te downloaden.

Informatieblad voor de werkgever
Daarnaast is er voor werkgevers een informatieblad beschikbaar over risicobeheersing, het instellen van een noodplan, bescherming van kwetsbare medewerkers en een overzicht welke informatie je waar kunt vinden.
Download hier het Informatieblad Algemene maatregelen voor de werkgever (voor leden Betonhuis, inloggen vereist)

Akkoord over protocol bouw
Werkgeversorganisaties en vakbonden hebben samen met de ministers van Binnenlandse Zaken en Infrastructuur een akkoord bereikt over het protocol veilig doorwerken op de bouwplaats. In het protocol, dat vrijdag 27 maart werd gepubliceerd, staat onder meer dat er een informatiepunt komt waar bouwvakkers met zorgen of klachten terecht kunnen. Daarnaast moet op iedere bouwplaats een toezichthouder komen te staan die in de gaten houdt of alle afspraken en adviezen van het RIVM worden nageleefd. Bouwvakkers mogen nog wel met elkaar mogen carpoolen. “Maar niet met zijn zessen tegelijk.” Het protocol biedt ook handreikingen bieden waarmee renovaties achter voordeuren bij mensen thuis veilig door zouden kunnen gaan.

Bron: Betonhuis

Reacties

Renda ©2021. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren