Kennisplatform over betonconstructies

Betonhuis nieuwe koepel voor betonsector

di 5 dec 2017

De drie grootste brancheorganisaties in de Nederlandse betonmarkt verenigen zich onder een nieuwe koepel: Betonhuis. De Bond van Fabrikanten van Betonproducten in Nederland (BFBN), het Cement&BetonCentrum (C&BC) en de Vereniging van Ondernemingen van Betonmortelfabrikanten in Nederland (VOBN) tekenden vrijdag 1 december voor deze samenwerking.

Betonhuis wordt het aanspreekpunt binnen de sector en zal fungeren als het kenniscentrum voor overheden en is expert op het gebied van duurzaam bouwen met beton. "De sector heeft gemeenschappelijke doelen" onderstreept Betonhuis-directeur Ron Peters. "De transitie naar duurzaam produceren en bouwen en thema's als de circulaire economie gaan ons allemaal aan, en vragen om brede samenwerking. Een goed georganiseerde sector weet meer, kan meer en krijgt meer voor elkaar."

Federatief model

Betonhuis gaat binnen een federatief model functioneren, waarbinnen de afzonderlijke brancheorganisaties blijven bestaan. Betonhuis richt zich op acht kernactiviteiten, die tot doel hebben om de sector effectiever en slagvaardiger te maken. Het gaat om belangenbehartiging van aangesloten leden, kennisontwikkeling betontechniek en normering, en de promotie van een duurzaam imago van beton. Verder faciliteert Betonhuis opleidingen en diverse leermiddelen, biedt het ondersteuning bij arbeidsvoorwaarden, adviseert het op het gebied van KAM en veiligheid. Ook kunnen leden er terecht voor statistiek en dienstverlening.

Betonhuis vertegenwoordigt 300 bedrijven in verschillende sectoren en is gevestigd in Woerden.

Reacties

Copyright 2020 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren