Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Betongame stimuleert gesprek over duurzaam bouwen en beton

5 oktober 2021

De betonindustrie vestigt in het kader van de duurzame maand oktober de aandacht op de zogenoemde Betongame. Dit is een online leerplatform dat de bewustwording over duurzaam bouwen en beton moet stimuleren.

In de betongame passeren weetjes, inzichten en discussiepunten over beton de revue. Een score geeft aan hoe goed de speler zich kan verplaatsen in de verschillende rollen van het bouwproces en op het aandachtspunt duurzaamheid. De game heeft voor alle rollen, van student tot professional, prikkelende stellingen. Na het spelen ontvangt de speler directe feedback.

Duurzaamheid vraagt samenwerking

Een groep vertegenwoordigers uit de cement- en betonindustrie en bouwsector heeft samen met opdrachtgevers en partners uit de keten berekend dat het mogelijk is om in 2030 tot 60% CO2 te reduceren ten opzichte van 1990, en 100% van al het circulair gesloopte beton terug te brengen in nieuw beton. Dat lukt alleen als de cement- en betonketen, de bouwsector én opdrachtgevers goed gaan samenwerken en innovaties versneld worden geïmplementeerd. “Als verschillende rollen aan tafel komen, begint vaak een spraakverwarring. Opdrachtgevers spreken niet de taal van architecten en betonproducenten kunnen niet altijd aan de eisen van opdrachtgevers voldoen. Het is soms technisch niet mogelijk”, laat Cindy Vissering van Betonhuis weten. Zij is nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de game. Beter samenwerken kan betekenen dat opdrachtgevers plannen moeten loslaten of juist meer geld moeten investeren in bepaalde zaken. Maar ook dat bouwers en ontwerpers hun werkwijze en plannen tegen het licht moeten houden, wachttijden anders moeten inrichten, constructies moeten aanpassen, hergebruiken of slanker moeten construeren. “Pas als we elkaar beter begrijpen zetten we grotere stappen richting een duurzame betonsector. En dat is precies waar de Betongame voor is ontwikkeld.”

Deelnemers maken kans op ballonvaart

In de duurzame maand oktober kunnen twee spelers (een student en een professional) een ballonvaart winnen met het spelen van de Betongame. De prijswinnaars worden geloot uit alle deelnemers. Ga naar www.betongame.nl.

Reacties

Renda ©2023. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren