Kennisplatform over betonconstructies

'Beton is tegenwoordig haast sexy'

woe 17 mei 2017

Tijdens de beeldenroute Art Zuid is het nieuwe betonsculptuur 'Hangend Vlak' van Ruud Kuijer te zien. Het werk bestaat uit gestapelde onderdelen van beton en is acht meter hoog. Vanwege het gewicht van dertien ton, is het sculptuur begin mei in twee delen naar het plantsoen voor het Hilton Hotel vervoerd. Daar zal het beeld de komende maanden te zien zijn. 'Hangend Vlak' gaat over zwaartekracht. De betonnen onderdelen hangen, leunen, liggen of staan tegen elkaar.

In een interview met het NRC zegt Ruud Kuijer: “De techniek van gieten met vloeibaar, zelfverdichtend beton is inmiddels echt hightech. Tegenwoordig is beton haast sexy. De meest trendy cafés en modezaken hebben nu een bar of toonbank van beton.”

Het werken met beton is voor Kuijer niet nieuw. Al enkele jaren maakt hij verschillende objecten met zelfverdichtend beton. Cement publiceerde er eerder een reeks van berichten over. 

Art Zuid: Internationale Sculpture Route Amsterdam

Van 19 mei tot en met 17 september wordt Art Zuid voor de vijfde keer in Amsterdam Zuid georganiseerd. De tweejaarlijkse beeldenroute is gratis te bezoeken. Zestig kunstwerken zijn door curator Rudi Fuchs, voormalig directeur van het Stedelijk Museum in Amsterdam, geselecteerd.

Reacties

Copyright 2018 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren