Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Benoeming nieuwe hoogleraren aan de TU Delft

12 december 2008

In december 2008 ontvingen dr.ir. M.(Michiel) Haas en dr. R.(Rob) B. Polder een benoeming als deeltijdhoogleraar bij de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen van de TU Delft. Beide hoogleraren zullen werkzaam zijn bij de sectie Materials & Environment en daar verantwoordelijk zijn voor de thema?s Levenscyclustechnologie van Bouwmaterialen (Sustainability of Duurzaam Bouwen) en Instandhoudstechnologie (Durability).

De heer Polder (1952) studeerde anorganische chemie aan de universiteit van Utrecht en promoveerde daarna in 1984 aan de universiteit van Wageningen op het onderwerp Electrodynamics of the AgI/solution interface. Na zijn studie trad hij in dienst bij TNO waar hij zich van meet af aan bezig heeft gehouden met duurzaamheidsvraagstukken. Zowel in Nederland als daarbuiten verwierf hij bekendheid vanwege zijn theoretische en praktijkgerichte onderzoek maar wapeningscorrosie en kathodische bescherming. Hij was actief in verschillende CUR commissies, RILEM commissies en Europese onderzoeksprojecten. Belangrijk was en is zijn bijdrage aan het valideren en verder ontwikkelen van het DuraCrete concept voor levensduurvoorspellingen voor betonconstructies.

Polder heeft een benoeming voor 0,3 fte. Zijn werkterrein is dat van de Instandhoudingstechnologie van civieltechnische kunstwerken. Hij vult de vacante positie in die was ontstaan met het vertrek van Prof. Jan Bijen.

 

 

De heer Haas (1946) studeerde Bouwkunde/architectuur aan de ETH Zurich en rondde die studie in 1972 af. Na zijn studie was hij werkzaam op diverse architectenbureaus in Zwitserland, Spanje en Nederland. In Nederland startte hij in 1980 een eigen architectenbureau SBH Architecten. Vervolgens maakte hij in 1990 een start met het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE), een multidisciplinair advies- en onderzoeksbureau op het gebied van duurzaam en gezond bouwen. Sindsdien is hij ook directeur van dit instituut.

In 1997 promoveerde Haas in Eindhoven op een milieuclassificatiemodel voor de bouw (TWIN-Model). Met NIBE ontwikkelde dr. Haas diverse modellen voor het kwantificeren van bouwgerelateerde milieu- en gezondheidseffecten, inclusief kostenaspecten. Hij is auteur of medeauteur van een dertiental boeken op het gebied van de interactie tussen bouwen, milieu en gezondheid. Haas heeft een benoeming voor 0,4 fte. Met de benoeming van dr. Haas is de vacature ingevuld die was ontstaan door het onverwacht overlijden van Prof. Ch.F. Hendriks.

 

De gebieden waarop de nieuwe hoogleraren werkzaam zullen zijn staan hoog op de agenda van diverse instanties in de bouw. De vragen die de overheid en de samenleving aan de bouwsector stellen zijn uitdagend en daarmee ook inspirerend. Wij wensen de beide hoogleraren veel succes en voldoening bij het overdragen van kennis en expertise aan een nieuwe generatie studenten en ingenieurs en zien uit naar hun bijdrage aan het formuleren van antwoorden op vragen die aan en door de bouw worden gesteld.   

Reacties

Renda ©2023. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren