Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Artikelen

Beeldvorming - Hoofdredactioneel Cement 2020/4

Dick Hordijk - 29 juni 2020

Ik denk dat we het allemaal wel herkennen. Als in een praatprogramma een gast met een vlammend betoog zijn visie schetst, kun je je goed in sommige stellingen vinden en neem je bepaalde informatie voor waar aan. Maar als dan vervolgens een andere persoon met een andere mening aan het woord komt, en ook andere informatie naar voren brengt, kijk je ineens genuanceerder of anders aan tegen het eerdere betoog. Beide betogen dragen bij aan de beeldvorming.

Bij het Amsterdam UMC Imaging Center draait het ook allemaal om beeldvorming, maar dan wel voor de zorg en bijbehorend onderzoek. In dit nummer is het constructief ontwerp van het moderne, flexibele gebouw, waarin diverse beeldtechnieken worden toegepast, toegelicht.

Ook bij de welbekende problematiek van de breedplaatvloeren speelt beeldvorming een rol. Naast de diverse rapporten van onderzoeken en achtergrondrapporten bij voorgestelde stappenplannen, geven met enige regelmaat personen of partijen via de media hun opinie. Dat is prima. Ook hierbij geldt dat anderen er anders over kunnen denken. Met als doelstelling bij te dragen aan een evenwichtige beeldvorming en het verstrekken van achtergrondinformatie, hebben een aantal hoogleraren, waaronder ikzelf als oud-hoogleraar, de koppen bij elkaar gestoken en gemeend er goed aan te doen hun visie in een Cement-artikel vast te leggen.

In deze editie tref je ook nadere informatie aan over in voorbereiding zijnde nieuwbouwregels voor de detaillering bij breedplaatvloeren. Ongetwijfeld zal ook op dit punt het beeld van nut, noodzaak en correctheid niet bij iedereen hetzelfde zijn. In dat kader is het denk ik voor de beeldvorming goed te vermelden dat de voorgestelde regels tot stand zijn gekomen na grondige afstemming met vele deskundigen.

Met de gebruikelijke items, zoals het interview, dit keer met Rudi Roijakkers van ABT, de column, De jonge constructeur en de Talenten van het Jaar, levert Cement ook een bijdrage aan de beeldvorming over de betreffende personen. Ik zou willen stellen dat alle informatie bijdraagt aan beeldvorming. Het streven van Cement is om samen met de auteurs zo goed mogelijk correcte informatie te delen over construeren in beton, om op dat vlak bij te dragen aan een juiste beeldvorming.

Lees alle artikelen van deze editie of bekijk het hele nummer.

 

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

xMet het invullen van dit formulier geef je Cement en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2021. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren