Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

BAM Infra Nederland verkoopt aandeel 3D-betonprintfabriek aan Weber Beamix

21 mei 2021

BAM Infra Nederland verkoopt haar aandeel in de 3D-betonprintfabriek in Eindhoven aan partner Weber Beamix. Met de overname van het aandeel wordt Weber Beamix de enige eigenaar van de fabriek, die in 2019 haar deuren opende. BAM continueert de samenwerking met partners Weber Beamix en de TU Eindhoven, maar geeft haar actieve rol in het fabrieksmatig 3D-betonprinten over aan de supply chain.

Door deze strategische stap intensiveert Weber Beamix haar ontwikkel- en productieactiviteiten in 3D-betonprinten. Ook legt het bedrijf hiermee de focus op duurzaamheid, industrialisering en digitalisering en vergroot het de mogelijkheid om onafhankelijk de markt te bedienen.

BAM zet verder in op het digitaliseren van de bouw. Met 3D-betonprinten is unieke kennis opgedaan over onder andere parametrisch ontwerp. BAM blijft wel betrokken als ontwerper en bouwer om de 3D-betonprinttechnieken toe te kunnen passen in projecten. Daarom wordt de samenwerking met Weber Beamix en de TU Eindhoven voortgezet op het gebied van materiaaltechnologie en digitaal en parametrisch ontwerp.

In 2017 hadden Weber Beamix en BAM een wereldprimeur met ’s werelds eerst 3D-geprinte betonnen brug in Nijmegen. De partners gingen door met de ontwikkeling van deze innovatieve bouwtechnologie en in 2019 openden Weber Beamix en BAM de eerste commerciële 3D-betonprintfabriek in Eindhoven. Dit heeft geleid tot veel kennis over het digitale ontwerpproces van de 3D-printtechnologie en tot nieuwe toepassingen zoals geprinte bekistingen. Het nieuwste spraakmakende project dat uit de fabriek is gerold is het eerste 3D-geprinte huis van Milestone, waarvan de huurders op 30 april 2021 de sleutels hebben ontvangen.

Reacties

Renda ©2023. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren