Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Balkons vergroot met microbeton-elementen

Aluminium hekwerken met uitgesneden patroon 29 december 2008

De balkons van een jaren zestig flat worden vergroot met lichte elementen van microbeton, die met een schoor aan het betonnen casco hangen. De nieuwe balustrades voor balkons en galerijen bestaan grotendeels uit aluminium panelen met een uitgesneden patroon.

De kleine balkons zijn uitgebreid met 80 cm, waardoor een volwaardige buitenruimte ontstaat. De uitbreiding is uitgevoerd met balkonelementen van microbeton. Deze elementen zijn gevuld met polystyreenschuim en hebben een schil en ribben van microbeton. Microbeton heeft een zeer hoge dichtheid waardoor de dekking op de wapening minimaal kan blijven (10 mm) en de schil van de balkons slechts 25 mm dik is. De elementen wegen daardoor slechts 170 kg/m2.

Het lage gewicht van de balkonelementen was in deze flat essentieel. Het casco van de flat bestaat namelijk uit betonnen kolommen en balken met broodjesvloeren (muwi-systeem).

De trekschoren zijn zo ontworpen dat het volledige gewicht van de uitbreiding eraan hangt. Alleen de dynamische belasting wordt voor een deel opgevangen door het bestaande balkon.De balkonelementen zijn 360 mm hoog, zodat ze in één keer aansluiten bij de opgepluste bestaande balkonvloer. Deze opplussing is ook met microbeton uitgevoerd. Het nieuwe element is voorzien van een afschot richting het oude balkon. Regenwater wordt onder de opplussing door via de oude balkonvloer afgevoerd naar de bestaande hemelwaterafvoeren.De nieuwe afscheidingen langs galerijen en balkons zijn metalen panelen (blank geanodiseerd aluminium) met als uitgesneden patroon de boom van Pythagoras. Er is ook een glazen variant ontwikkeld.

Reacties

Renda ©2023. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren