Kennisplatform over betonconstructies

Zettingen en rotaties zinktunnels
Adri Vervuurt, Ivar Schols

do 5 september 2013
artikel

Door de opbouw uit elementen en moten kunnen zinktunnels een kettinglijn aannemen en aldus zettingen volgen zonder dat deze grote krachten in de tunnelelementen en de voegen veroorzaken. Analyse van het zettingsgedrag wijst echter uit dat deze beoogde kettinglijn in werkelijkheid vaak niet optreedt. Dan rijst de vraag welke krachten in de mootvoegen tussen de moten ontstaan en welke gevolgen dit mogelijk heeft voor het functioneren van de mootvoegen. In twee artikelen wordt het zettingsgedrag geanalyseerd alsmede het gedrag van de mootvoeg van de bestaande Kiltunnel.  Auteurs:ir. Ivar Schols (Royal HaskoningDHV0dr.ir.drs. René Braam (TU Delft, fac. CiTG, Adviesbureau ir. J.G. Hageman BV)dr.ir. Adri Vervuurt (TNO)  Lees ook deel 2 van deze artikelenserie, Dwarskrachten kraagconstructie, op Cementonline.nl.

Volledige
artikel lezen?
het volledige artikel is gratis beschikbaar
voor onze leden. Nog geen lid? meld je
aan bij ons netwerk.

Reacties

xMet het invullen van dit formulier geef je Cement en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord

Copyright 2019 Aeneas Media

Actie: Themanummer Breedplaatvloeren voor slechts €15!*

Wil jij ook op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rond breedplaatvloeren? In dit themanummer praten we je bij over de technische kant van de problematiek, met onder meer terugblikken, onderzoeksresultaten, beoordelingen en versterkingsoplossingen.

*Prijs is excl. btw en verzendkosten

Vraag aan

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren