Kennisplatform over betonconstructies

Van spanning naar wapening

di 29 april 2014
artikel

Met de opkomst van de eindige-elementenmethode is het analyseren van het gedrag van constructies toenemend geautomatiseerd. Dat is ook van toepassing op de wapeningsberekeningen. De in elementen berekende lineair-elastische krachten worden daarbij omgezet in hoeveelheden wapening. In dit artikel wordt op hoofdlijnen aangegeven hoe die berekeningen zijn opgezet door in te gaan op de achtergronden van de rekenregels voor schijven, platen en schalen. Afgesloten wordt met de overkoepelende theorie voor de gecombineerde plaat-schijfwerking (schalen) van NEN-EN 1992-2 . Auteurs:dr.ir.drs. René Braam (TU Delft, fac. CiTG, Adviesbureau ir. J.G. Hageman BV)prof.dr.ir. Johan Blaauwendraad (Emeritus hoogleraar, TU Delft)

Volledige
artikel lezen?
het volledige artikel is gratis beschikbaar
voor onze leden. Nog geen lid? meld je
aan bij ons netwerk.

Reacties

xMet het invullen van dit formulier geef je Cement en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord

Copyright 2019 Aeneas Media

Actie: Themanummer Breedplaatvloeren voor slechts €15!*

Wil jij ook op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rond breedplaatvloeren? In dit themanummer praten we je bij over de technische kant van de problematiek, met onder meer terugblikken, onderzoeksresultaten, beoordelingen en versterkingsoplossingen.

*Prijs is excl. btw en verzendkosten

Vraag aan

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren