Kennisplatform over betonconstructies

Op weg naar een nieuwe generatie Eurocodes

vrij 20 mei 2016
artikel

De Eurocodes zijn het meest uitgebreide en technisch samenhangende stelsel van normen voor het constructief en geotechnisch ontwerp in de wereld. De ontwikkeling hiervan mag als een geweldige prestatie worden beschouwd en de impact is groot: het dagelijks werk van circa 500 000 professionals in Europa wordt er door beïnvloed. Inmiddels zijn voor de diverse vakgebieden 58 normdelen, waarvan vier voor betonconstructies. Momenteel wordt gewerkt aan een nieuwe generatie Eurocodes, waaronder ook Eurocode 2. Auteurs:ir. Mark Lurvink (NEN) en prof.ir. Simon Wijte (Adviesbureau ir. J.G. Hageman B.V. / TU Eindhoven)

Volledige
artikel lezen?
het volledige artikel is gratis beschikbaar
voor onze leden. Nog geen lid? meld je
aan bij ons netwerk.

Reacties

xMet het invullen van dit formulier geef je Cement en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord

Copyright 2019 Aeneas Media

Actie: Themanummer Breedplaatvloeren voor slechts €15!*

Wil jij ook op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rond breedplaatvloeren? In dit themanummer praten we je bij over de technische kant van de problematiek, met onder meer terugblikken, onderzoeksresultaten, beoordelingen en versterkingsoplossingen.

*Prijs is excl. btw en verzendkosten

Vraag aan

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren