Kennisplatform over betonconstructies

Levensduur beton

di 22 maart 2011
artikel

Tegenwoordig kunnen betonconstructies in chloridehoudend milieu worden ontworpen op levensduur. De vereiste prestatie van het beton kan proefondervindelijk worden bepaald. Op basis van eerdere ervaringen is de methode DuraCrete zodanig aangepast dat een levensduurontwerp nu kan worden gemaakt op drie niveaus: met behulp van ontwerptabellen, semi-probabilistisch en (volledig) probabilistisch. Ook kwaliteitscontrole tijdens de productie is mogelijk. Dit artikel gaat in vogelvlucht in op de achtergronden van CUR Leidraad 1.  De volledige versie van CUR Leidraad 1.Betoniek 14/26 – Spelregels voor 100 jaar gaat geheel over CUR Leidraad 1. Bekijk de uitgebreide versie van deze Betoniek-uitgave.Bekijk ook de eerder verschenen Cement-artikelen in deze serie:- Materiaalonderzoek in beweging (2009/8)- Materiaal en microstructuur (2010/2)- Simulatie van scheurvorming (2010/3)

Volledige
artikel lezen?
het volledige artikel is gratis beschikbaar
voor onze leden. Nog geen lid? meld je
aan bij ons netwerk.

Reacties

xMet het invullen van dit formulier geef je Cement en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord

Copyright 2019 Aeneas Media

Win een Google Home starterkit!

Cement is jarig! We bestaan 70 jaar en daarom gaan wij op zoek naar de Slimste Cement lezer. Doe mee vanaf ronde 1 en maak kans op een Google Home + Philips Hue kit. 

Doe de quiz

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren