Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Artikelen

Een knap staaltje engineering (2)

Gertjan Coenen, Bart Slenders, Gertjan Coenen, Bart Slenders - 4 november 2015

Vanwege een nieuwe nevengeul in de Waal bij Nijmegen, wordt hier de bijna tachtig jaar oude Waalbrug met 280 m verlengd. Voor de ruimtelijk gekromde schaalconstructie van deze Verlengde Waalbrug was een complexe ondersteuningsconstructie nodig. Het samenspel tussen de tijdelijke ondersteuning en de definitieve betonconstructie vroeg om de nodige inventiviteit bij de engineering. 

Meer lezen

In het eerste deel van dit artikel over de Verlengde Waalbrug, ‘Een knap staaltje engineering (1)’, werd het constructief ontwerp van de brug zelf beschreven.
Over de houten mallen verscheen het artikel ‘12 000 m2 dubbelgekromde bekisting’ in Betoniek Vakblad 2014/3.Zowel in Cement als Betoniek zijn diverse andere artikelen verschenen over bruggen over de Waal bij Nijmegen, zoals de Promenadebrug, de spoorbrug en de stadsbrug De Oversteek. Deze artikelen zijn beschikbaar op www.cementonline.nl en www.betoniek.nl.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Cement en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren