Kennisplatform over betonconstructies

Dwarskrachten kraagconstructie
Adri Vervuurt, Ivar Schols

do 5 september 2013
artikel

Zettingen en rotaties van zinktunnels hebben invloed op de kraagconstructies tussen moten. Uit deze rotaties kunnen dwarskrachten in de kraagconstructies worden afgeleid. Het is de vraag of de kraagconstructies de dwarskrachten kunnen opnemen en de mootvoegen de rotaties kunnen ondergaan. In een afstudeerstudie is dit probleem onderzocht aan de hand van de bestaande Kiltunnel. Dit onderzoek wordt in twee artikelen beschreven.  Auteus:ir. Ivar Schols (Royal HaskoningDHV)dr.ir.drs. René Braam (TU Delft, fac. CiTG, Adviesbureau ir. J.G. Hageman BV)dr.ir. Adri Vervuurt (TNO)  Lees ook deel 1 van deze artikelenserie, Zettingen en rotaties zinktunnels, op Cementonline.

Volledige
artikel lezen?
het volledige artikel is gratis beschikbaar
voor onze leden. Nog geen lid? meld je
aan bij ons netwerk.

Reacties

xMet het invullen van dit formulier geef je Cement en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord

Copyright 2019 Aeneas Media

Actie: Themanummer Breedplaatvloeren voor slechts €15!*

Wil jij ook op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rond breedplaatvloeren? In dit themanummer praten we je bij over de technische kant van de problematiek, met onder meer terugblikken, onderzoeksresultaten, beoordelingen en versterkingsoplossingen.

*Prijs is excl. btw en verzendkosten

Vraag aan

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren