Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Artikel ‘Proefbelasting bollenplaatvloer’ beste van 2020

20 mei 2021

In de verkiezing van het beste Cement artikel van 2020 is 'Proefbelasting bollenplaatvloer' als winnaar uit de bus gekomen. Het artikel over de proefbelasting van uit bollenplaatvloeren vervaardigde verdiepingsvloeren in een gebouw in Hardinxveld-Giessendam kreeg 38% van de stemmen.

Afgelopen maand hebben de bezoekers van Cementonline kunnen stemmen op het beste artikel van 2020. De verkiezingsuitslag geeft ons een beeld van wat jij als lezer waardeert, zodat we daar in de toekomst nog beter op in kunnen spelen. Van alle artikelen die vorig jaar zijn verschenen had de redactie er zeven voor de verkiezing genomineerd. Bij die voorselectie is gekeken naar inhoudelijke kwaliteit, de toegevoegde waarde voor het constructeursvak, de tekstuele kwaliteit, de afbeeldingen, de mate waarmee reactie wordt uitgelokt en het aantal keer dat een artikel (online) is gelezen.

Winnaar van de verkiezing is het artikel ‘Proefbelasting bollenplaatvloer’, over een door Nebest uitgevoerd onderzoek naar de constructieve veiligheid van uit bollenplaatvloeren vervaardigde verdiepingsvloeren in een kantoorpand in Hardinxveld-Giessendam. De publicatie van Petra Kapteijn-van Hennik en Remco van Osch (beide werkzaam bij Nebest) kreeg 38% van de stemmen. Tweede favoriet uit de verkiezing is ‘Integraal ontwerpen op de Maasvlakte’. Het artikel over het project CER, de Container Exchange Route op de Maasvlakte, werd door 29% van de stemmers gekozen. De derde plaats gaat met 12% naar het artikel ‘Optimaliseren kernconstructies met generative design’.

De totale uitslag van de verkiezing is:
1. 38% - Proefbelasting bollenplaatvloer – 2020/3, p. 36 – Petra Kapteijn - van Hennik, Remco van Osch (Nebest)
2. 29% - Integraal ontwerpen op de Maasvlakte - 2020/2, p. 20 – Sander den Hertog (VolkerWessels Infra Competence Centre)
3. 12% - Optimaliseren kernconstructies met generative design – 2020/8, p. 28 – Michael van Telgen, Dietmar van Loon (Arcadis)
4. 7% - Doorgaande voorspanning in gekromde fietsbrug – 2020/5, p. 6 - Rob Arts (Adams Bouwadviesbureau), Christa van den Berg (ipv Delft)
    en 
    7% - Verbouwing 's werelds modernste postkantoor – 2020/7, p. 6 – Jorick van Otterloo, Boris Nieuwpoort (SWINN)
6. 4% - Veilige uitvoering dankzij bouwfaseanalyse – 2020/2, p. 10 – Joris Hesselink (BAM A&E)
7. 3% - Wandelende opleggingen – 2020/1, p. 24 – Evert van Vliet (Consolis Spanbeton / BAM Infraconsult), Han Leendertz (JSL Consulting)

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.
Duurzaam door slank ontwerpen in beton: Waar liggen de kansen?
Ontdek het 11 maart tijdens het symposium over ontwerpoptimalisatie. Deelname is gratis!

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren