Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Artikelen

Amsterdamse Risicobeoordeling Kademuren

De jonge constructeur Rick Voortman - 8 september 2022

In deze aflevering van de rubriek De jonge constructeur maken we kennis met Rick Voortman. Hij deelt zijn ervaring als jonge constructeur bij het Ingenieursbureau van de gemeente Amsterdam bij de beoordeling van kademuren.

Over ir. Rick Voortman

leeftijd: 28 jaar
opleiding: TU Delft, Master Structural Engineering, Hydraulic Structures
afstudeerproject: Herverdelingscapaciteit van metselwerk in kademuren bij een falende paalfundering (TU Delft / Movares)
werkgever: Ingenieursbureau Amsterdam
functie: constructeur
werkzaam sinds: januari 2021
baan gekregen door: sollicitatie
belangrijk in ontwikkeling: ir. Martijn van den Elzen (Waterschap Rivierenland), ir. Paul Korswagen (TU Delft) en mijn collega’s bij het Ingenieursbureau Amsterdam
eerste project: Vernieuwing Houtmankade Amsterdam
rol bij eerste project: constructeur

Mijn mening

Heeft je werk voldaan aan de verwachtingen die je had toen je eraan begon?

Mijn afstudeerproject ging over de herverdelingscapaciteit van metselwerk in Amsterdamse kademuren en hiermee had ik een redelijk beeld van de problematiek in Amsterdam. Aan het einde van mijn afstuderen ben ik naar Amsterdam verhuisd. Daar raakte ik gemotiveerd om te werken bij het Ingenieursbureau van de gemeente Amsterdam; werken in én aan de stad waar je woont. Ik kan ontzettend genieten als ik van of naar huis langs een project fiets. Dat maakt het werk een stuk tastbaarder en je ziet veel van de stad. Toch heeft de toepasbaarheid van mijn afstudeerwerk, de mogelijkheden tot vervolgonderzoek en de continue doorontwikkeling van beoordelingsmethodieken mij in het werk positief verrast. Ik ben blij dat ik van waarde kan zijn en continu met iets nieuws bezig ben.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Cement en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2023. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren