Kennisplatform over betonconstructies

Pons in massieve platen
Rekenen in de praktijk (10)
Bart Vosslamber

za 14 december 2019
artikel

Puntvormig ondersteunde vloeren moeten op pons worden gecontroleerd. Dat geldt dus ook voor platen die worden ondersteund door funderingspalen. Als de paalkoppen monoliet zijn verbonden met de plaat, treedt er in het aansluitvlak een combinatie op van buiging en normaalkracht. In Eurocode 2 worden twee methoden aangereikt om de ponscapaciteit te bepalen. De twee methodieken kunnen tot verschillende resultaten leiden.

Volledige
artikel lezen?
het volledige artikel is gratis beschikbaar
voor onze leden. Nog geen lid? meld je
aan bij ons netwerk.

Reacties

Justus Haasjes - SWINN BV 02 januari 2020 10:10

In de DIN is over de berekening van de factor ? veel literatuur beschikbaar. Onder andere formules voor de berekening en ondergrenzen. Zie onder andere "Erläuterungen zu DIN EN 1992-1-1 und DIN EN 1992-1-1/NA (Eurocode 2)" Voor rand- en hoekkolommen kan de waarde van de factor ? ver over de waarde in figuur 6.21N komen! Voor de formules zie: https://www.ernst-und-sohn.de/eurocode-2-f%C3%BCr-deutschland.-kommentierte-fassung-berichtigungen-und-erg%C3%A4nzungen Zie ook de rapporten van Hageman over de parkeergarage in Eindhoven. Met dank aan René Braam.

xMet het invullen van dit formulier geef je Cement en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord

Copyright 2020 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren